Ulltops och garn av hög kvalitet

Om mig

Vart ska jag börja?

om mig

Allt som har med hantverk att göra som jag gör idag började i princip när vi flyttade från Nederländerna till Sverige med vår familj. Vi hittade vårt smultronställe utanför Arvika i vackra Värmland. Jag har alltid varit kreativ. Jag började sticka tröjor när jag var tonåring och började sy kläder när vi fick barn och njöt av det hela. När vi fick chansen att bo på landet tvekade jag inte att skaffa får. Fåren och landsbygden hör ju ihop. Min hjärna gick omedelbart i överväxel och så började den spännande processen från ull till garn och med det gjorde några nya hantverk sitt intåg, som spinning, färgning, experiment osv.

Hantverk

Jag lärde mig att spinna på vår egen veranda av en kvinna (som blev en av mina bästa vänner) från Nederländerna. Hon besökte Sverige en gång om året tillsammans med andra spinngalna damer. Det var hon som tog mig sig min första spinnrock, en Louet S10! Vi började arbeta tillsammans med att organisera en vecka spinning retreats hos mig och jag har fortfarande goda minnen från den tiden. Under åren har jag samlat på mig många spinnrockar som jag ibland räddade. Idag har jag “bara” 5 eller 6 spinnrockar kvar. De senaste åren har jag tagit på mig bandvävning också, vilket är så roligt. Du förstår att jag har inga problem med att hitta en ny hobby.

 

Andra saker vi älskar

Det har alltid funnits hundar i vårt hushåll och jag älskar att gå långa promenader i skogen med dem. Vi har också en stor kärlek till segling. Jag har min egen jolle som jag seglar med när det blåser lagom. Vi har inte bara jollen utan även en större gammal segelbåt i trä som vi älskar att segla med. Mycket jobb och mycket roligt! Känslan av friheten när man är ute i skogen eller på sjön är underbar, som en minisemester. Vi har också höns som är så trevligt att ha runt huset. Och 2019 började jag med bin. Mycket interessant! Katten Memphis ska vi inte glömma heller, en röd mysigt, kelig katt.

 

 

Samarbete

När jag besökte Fårfesten för ett par år sedan kom jag i kontakt med Andrew från Wooltops och efter denna dag har jag alltid assisterat honom på denna mässa. Nu är det dags att öppna vår alldeles egna Wooltops Sweden e-butik! Vi hoppas att du gillar våra fina garner och har nöjet att sticka och färga med dem.

 

Kreativa hälsningar,
Annuska

Senaste nytt!

glöm inte att besöka våran blog "senaste nytt"